Michameleongelo'dan Kitap Önerileri

21 Books Highly Recommended by Successful Executives | Inc.com

Ezbere İlişkilere Ezber Bozan Çözümler - Prof. Dr. Ceylan Daş
Tür: Psikoloji, Kişisel Gelişim
İçerik: İkili duygusal ilişkilerimizde seveceğimiz kişiyi seçme sebeplerimizi, ilişkide yaşayacağımız problemleri ve bu problemleri çözme yöntemlerimizi aslında çocukluk döneminde ailemizden öğrenip hayatımız boyunca nasıl devam ettirdiğimizi "psikogenetik model" kuramıyla ele alıyor. Sağlıksız yöntemlerin farkındalığını oluşturup, sağlıklı yöntemlerin nasıl olacağını örneklerle açıklıyor. Kitabın dili herkesin anlayacağı, psikolojik terimlerden uzak şekilde. Sağlıklı ilişkiler kurmak adına çok büyük yarar sağlayacağından emin olabilirsiniz.

Sorular ve Örnek Vakalarla Öfke Kontrolü - Pd. Mehtap Kayaoğlu
Tür: Psikoloji, Kişisel Gelişim
İçerik: Öfke duygusunu tanımamızı, onu nasıl kontrol edebileceğimizi ve sağlıklı bir şekilde nasıl kullanmamız gerektiğini örnek vakalarla anlatıyor. Toplumumuzda hemen hemen herkesin bağırma, hakaret etme, sözlü veya fiziksel şiddet gösterme şeklinde kullandığı öfke yansıtımının aslında başka şekillerde de kimseye zarar vermeden, kalp kırmadan, kendimizi yormadan da yansıtılabileceğini açıklıyor. Ezbere İlişkilere Ezber Bozan Çözümler kitabıyla birlikte okunduğunda ilişkilerde çıkacak tartışmaların aslında ne kadar sağlıklı yapılabileceğini göreceksiniz. Sadece ikili ilişkilerde değil, kendimize veya herhangi bir şeye duyabildiğimiz öfke duygusunu tanımak ve kullanmayı öğrenmek gerçekten kazanılması gereken becerilerden birisi.

Öz Şefkatli Farkındalık - Christopher K. Germer
Tür: Psikoloji, Kişisel Gelişim
İçerik: Öz şefkat kavramını literatüre kazandıran kişi tarafından yazılan bir kitap. Başkalarına gösterdiğimiz şefkati ve ilgiyi nasıl kendimize de gösterebileceğimizi açıklıyor. Kitap içerisinde meditasyon egzersizleri yer almakta. Yazar aynı zamanda psikiyatrist olduğu için sadece ruhsal değil fizyolojik olarak da öz şefkatin ne denli farklılıklar oluşturduğunu deneylerle ve tıbbi kavramlarla açıklıyor. Farkındalık ise başlı başına büyük öneme sahip bir kazanım. Duygularımızın farkında olmak, öz şefkat için bize gereken şey ve kitap bunu farkındalık egzersizleriyle öğretmeyi hedefliyor. Kitap bitince yorumlarımı ekleyeceğim.

Buraya kadarki tüm kitaplar bir kişisel gelişim ağı oluşturuyorlar. Her birinden edineceğiniz kazanım bir diğerini kullanırken işinize yarıyor. Örneğin farkındalık kazanımıyla öfke duygunuzu fark ederken, öfke kontrolü kazanmıyla bunu sağlıklı bir şekilde yönetiyor ve ikili ilişkilerde edindiğiniz sağlıklı bir "konuşma ve ifade edebilme" becerisiyle eşinizle olan tartışmanızı kimse kırılmadan ve aranızı bozmadan gerçekleştirebiliyorsunuz. Her biri sizin mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeniz için birer tuğla. Herbiri, bir diğerine destek oluyor ve bütüne doğru gittikçe yükselen sağlam bir duvar oluşuyor. Kendiniz ve çevreniz için bu kitaplardaki kazanımları elde etmeli ve başkalarıyla paylaşmalısınız.



Yorumlar